-
1399/12/27
-
مهندس محمدخانی
-
-
1627
کاشت کينوا مهم براي سرمايه گذاري:
کينوا مي تواند نقش مهمي را در ريشه کني گرسنگي، سو تغذيه و فقر ايفا کند. طبق گزارش سايت آماري فائو طي سالهاي 1992 تا 2010 سطح زير کشت و کل توليد اين گياه در کشورهاي عمده توليد کننده مانند بوليوي و پرو تقريبا دو برابر و سه برابر گذشته است.
مصرف کينوا در ايران:
کينوا يکي از گياهاني است که جديدا مورد توجه قرار گرفته و در برخي از مناطق ايران نيز از آن بهره برداري شده است. علاوه بر دانه ، از برگ گياه جوان به عنوان سبزي تازه و يا به صورت چخته استفاده مي شود . ايران کشوري با تنوع آب و هوايي فراوان و جمعيتي رو به رشد دارد، نيمي از نياز غذايي مردم با استفاده از پتانسيل هاي توليد محصولات کشاورزي ، از ضروريات و الزمات کشور مي باشد، که وظيفه اي سنگين بر دوش بخش کشاورزي و به خصوص تحقيقات است.
قسمت هاي مورد استفاده گياه:
از برگ هاي جوان به عنوان سبزي تازه يا به صورت پخته در ترکيب غذايي مانند، خوراک سبزيجات، کوکو و آش استفاده مي شود. ولي محصول اصلي اين گياه ، دانه آن است که داراي ارزش غذايي بالايي است.
کينوا در کشورهاي آمريکاي جنوبي بنام هاي :
خاويار گياهي و برنج اينکا هم معروف است.
از نظر رنگ بذرها دو رقم کينوا به رنگ هاي:
سفيد ، کرم، زرد، صورتي، طوسي، صورتي و سياه مشاهده گرديد.
تکثير:
زماني که درجه حرارت به 15 درجه سانتي گراد برسد بعد از اضافه نمودن 150 کيلوگرم اوره و 50 کيلوگرم فسفات به خاک کشت بذور در عمق 0/5 تا 1 سانتي متر و با فاصله روي رديف 5 سانتي متر و بين رديف 45 تا60 سانتي متر کاشته مي شود و بلافاصله آبياري انجام مي گردد.
بعد از 24 ساعت بعد از کاشت جوانه زني انجام مي شود و تا مرحله 2 تا 3 برگي نبايد آبياري صورت گيرد . بعد از آن به 5 تا 7 بارآبياري نياز مي باشد. 3 تا 5 روز بعد از کاشت گياهچه ها ظاهر ميشوند.
تعداد گياهان 130000 بوته در هکتار مي باشد. کشت اين گياه در اواخر ارديبهشت تا اوايل خرداد امکان پذير است.