در دنيايي که بسياري از رشته ها اشباع شده اند و جوانان با بحران بيکاري دست و پنجه نرم ميکنند ، کشاورزي به عنوان يکي از امن ترين ، پايدارترين و سودآورترين مشاغل آينده شناخته مي شود.
1- شغل هست ، متخصص نيست:
بخش بزرگي از کشاورزان کشور ما سالخورده هستند و در بسياري از مناطق، نياز فوريبه نيروي جوان، متخصص و آموزش ديده وجود دارد. بسياري از مزرعه ها و گلخانه ها حاضرند به دانش آموختگان فني و حرفه اي با مهارت ، حقوق مناسب بدهند يا حتي در شراکت با آنها کار کنند.
2. سرمايه کم ، بازدهي بالا:
برخلاف بعضي مشاغل که سرمايه اوليه زيادي دارند، در کشاورزي مي توان با هزينه هاي کم و در مقياس کوچک (مثلا گلخانه خانگي يا پرورش قارچ در انباري) شروع کرد و در مدت کوتاه به سود رسيد. حتي هنرجويان سال دوم يا سوم هنرستان هم مي توانند پروژه هاي کوچک را در کنار تحصيل آغاز کنند.
3- ارتباط با طبيعت = آرامش و سلامت
کشاورزي ، برخلاف خيلي از رشته ها ، محدود به استخدام نيست . هرهنرجو مي تواند به يک توليد کننده ، برند مستقل يا صادر کننده تبديل شود. کافيست مهارت هاي فني را ياد بگيريد و قدم به قدم پيش برود.
5- فرصت هاي جهاني و صادراتي:
گياهان دارويي، زعفران، قارچ، محصولات گلخانه اي ، عسل و بسياري ديگر از توليدات کشاورزي ايران، در بازار جهاني طرفدار دارند.
آشنايي با اصول بسته بندي ، بازاريابي و صادرات، راه آينده را براي هنرجويان زرنگ باز ميکند.
جمع بندي:
در دنياي امروز، دانش + مهارت= موفقيت است
هنرستان کشاورزي ، به تو اين ترکيب طلايي را مي دهد. اگر دنبال رشته اي هستي که شغل واقعي، درآمد مطمئن و فرصت رشد مداوم داشته باشد ، کشاورزي يکي از بهترين گزينه هاست.