-
1399/10/07
-
مهندس محمدخانی
-
-
4767
ازدياد گل محمدي:
گل محمدي را مي توان به روش هاي مختلفي از جمله ، خوابانيدن، پيوند زدن، قلمه زدن و ازدياد از طريق پاجوش ، تکثير کرد. در کشور ما دو روش "قلمه زدن" و "استفاده از پاجوش" رايج است. هر گياه مادري گل محمدي ، به طور متوسط 20 تا 60 عدد پاجوش توليد مي کند. اين پاجوش ها به سرعت رشد مي کنند. بيشترين تعداد خار بر روي پاجوش هاي جوان مشاهده مي شود. از آبان ماه تا اوايل اسفند ماه ، پاجوش ها را به محل مورد نظر انتقال داده و مي کارند. پاجوش ها به فاصله 3متر از يکديگر بر روي پشته هايي به فاصله 4 متر و در چاله(حفره) به تعداد 2-3 عدد کاشته مي شوند.
بررسي ها نشان داده است، در تهيه قلمه که معمولا از گل محمدي ميمند تهيه مي شود. دردرجه اول قلمه هاي سخت (خشبي) و در درجه دوم قلمه هاي نيمه سخت (نيمه خشبي) بيشترين مقدار ريشه زايي را داشته اند.
قلمه بايد به ضخامت يک مداد و به طول 20 سانتي متر باشد و از بخش هاي چوبي شده و در حال خواب، انتخاب شود. در ادامه بايد جوانه هاي انتهايي را حذف کرده. بهتر است انتهاي قلمه را در يک پودر هورموني ريشه زايي فرو برده و سپس قلمه را در عمق 10- 7/5 سانتي متري گلدان يا زمين کاشت.
بستر کشت بهتر است 50 درصد خاک باغچه و 50 درصد ماسه شسته باشد.
هرس گل محمدي:
گل محمدي براي گل دهي احتياج به هرس ندارد. معمولا هرس به دو منظور انجام ميگيرد: "اول، حذف شاخه هاي خشک شده، آفت زده و مزاحم" و "دوم ، جلوگيري از وجود آمدن شاخه هاي بلند که چيدن گل را مشکل مي کند."
"هرس اوليه" برا ي فرم دهي درختچه ها و تحريک شاخه زايي و هرس فصلي براي حذف بخش هاي مرده و بيمار انجام مي شود.
و کلي مطالب مفيد و کاربردي که در دوره هاي آموزشي مي آموزيد.