-
1399/10/02
-
مهندس محمدخانی
-
-
1153
تکثير و پرورش مصنوعي تاس ماهيان يکي از روش هاي اصلي و اساسي حفظ و ازدياد ذخاير اين ماهي ها محسوب مي شود. اين روش افزايش بازماندگي بيشتر تخم ها، لاروها و بچه ماهيان را در روزها و هفته هاي اول زندگي ، که د رمعرض خطرات احتمالي مي باشند، فراهم مي کند، استفاده از تعداد مولد کمتري را امکان پذير ساخته و به مراتب ، تعداد بچه تاس ماهيان را در آبگيرهاي طبيعي افزايش مي دهد. اصولا کارگاه هاي تکثير و پرورش تاس ماهيان ، بايد در مجاوردت رودخانه هايي، که محل مهاجرت و زاد و ولد طبيعي اين ماهي ها است، انتخاب احداث و تاسيس شود . اين روش افزايش بازماندگي بيشتر تخم ها، لاروها و بچه ماهيان را در روزها و هفته هاي اول زندگي ، که در معرض خطرات احتمالي مي باشند ، فراهم مي کند، استفاده از تعداد مولد کمتري را امکان پذير ساخته و به مراتب ، تعداد بچه تاس ماهيان را در آبگيرهاي طبيعي افزايش مي دهد. اصولا کارگاه هاي تکثير و پرورش تاس ماهيان ، بايد در مجاوردت رودخانه هايي که محل مهاجرت و زاد و ولد طبيعي اين ماهي ها است ، انتخاب ، احداث و تاسيس شود.
بخش هاي فني کارگاه تکثير و پرورش خاويار
- بخش تکثير
- بخش پرورش غذاهاي زنده
- بخش پرورش ماهي دراستخر
- بخش فني و تجهيزاتي
- بخش آزمايشگاه ها
مناسب ترين دماي آب براي پرورش فيل ماهي و تاس ماهي(ماهان خاوياري) 21- 16 و براي ازون برون 32-18 درجه سانتي گراد مي باشد. همچنين بهترين دماي نگهداري لارو تاس ماهيان، بين ....... و...... است /
براي ساختن کارگاه تکثير و پرورش تاس ماهيان، بايد منطقه اي هموار و آرام،که در معرض سيلاب رودخانه نباشد، با مشخصات زير انتخاب شود:
- زمين به اندازه کافي وسيع باشد تا امکان توسعه کارگاه در آينده مقدور باشد.
- شيب و سطح زمين به گونه اي باشد که پس از احداث استخرها، آب بتواند به صورت ثقلي و بدون استفاده از پمپاژ کاملا تخليه شود.
- سطح آبهاي زيرزميني نبايد زياد بالا و حداقل 1-0.5 متر از بستر استخرها پايين تر باشد،
- کارگاه به گونه اي طراحي و ساخته شود که آخرين استخر با رودخانه ، حداقل يک کيلومتر فاصله داشته باشد.
- بهتر است کارگاه در فاصله 30 -25 کيلومتري رودخانه محل مهاجرت تاس ماهيان ساخته شودتا تهيه و تامين و همچنين حمل و نقل مولدين و بچه ماهيان آسان تر انجام پذيرد.
- تهيه و تامين آب مناسب و مورد نياز کارگاه د رطول پرورش مقدور باشد.